Whatsapp’a casus yazılım saldırısı

İtalya, mesajlaşma uygulaması Whatsapp’a yapılan saldırıyı konuşuyor. 7 cep telefonu kullanıcısının Meta’nın anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerindeki iletişimlerinin, bir casus yazılım aracılığıyla hedef alındığı bildirildi.

İtalya Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Giorgia Meloni liderliğindeki hükümetin, bu konuyu ciddi bir mesele olarak değerlendirdiği belirtilerek ” Hükümet, doğrudan Başbakanlığa bağlı olan Ulusal Siber Güvenlik Ajansını (ACN) harekete geçirmiştir. ACN, ‘WhatsApp Ireland Limited’ tarafından yetkilendirilen Advant hukuk firmasıyla iletişime geçmiştir. Şu ana kadar bundan etkilenen İtalyan kullanıcılarının sayısının 7 olduğu ortaya çıkmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

AVRUPA GENELİNDE MAĞDUR SAYISI ARTIYOR

Açıklamada, söz konusu hat sahiplerinin kimliğinin ACN’ye bildirilmediği, WhatsApp Ireland Limited’in bu kişileri doğrudan bilgilendirdiği ve gizliliklerini koruma amacıyla herhangi bir isim açıklamadığı kaydedildi. İtalya Başbakanlığının açıklamasında, İtalya dışında Belçika, Yunanistan, Letonya, Litvanya, Avusturya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Çekya, Danimarka, Almanya, Hollanda, Portekiz, İspanya ve İsveç’ten de mağdur kullanıcıların bulunduğu ifade edildi.

WHATSAPP, İSRAİL MERKEZLİ CASUS YAZILIM KONUSUNDA UYARMIŞTI

Meta’nın anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, ocak ayı sonunda yaklaşık 90 gazeteci ve sivil toplum üyesinin, “Paragon Solutions” adlı İsrail merkezli bir şirketin “Graphite” isimli casus yazılımıyla hedef alınmış olabileceğini bildirmişti. Başbakan Meloni’nin partisi İtalya’nın Kardeşlerinin gençlik kollarındaki faşizm yanlılarını Haziran 2024’te ortaya çıkaran “Fanpage” isimli haber sitesinin yayın yönetmeni Francesco Cancellato da Whatsapp’ın kendisine gönderdiği uyarı mesajıyla siber saldırının hedefinden haberdar olduğunu açıklamıştı. Cancellato haricinde genellikle Akdeniz’i geçmeye çalışan göçmenleri kurtarmak üzere faaliyetlerde bulunan Mediterranea Saving Humans adlı sivil toplum kuruluşunun kurucusu ve başkanı Luca Casarini de benzer şekilde şikayetçi olmuştu.

Related Posts

Rus kömür sektöründeki zarar ilk çeyrekte 70 milyar rubleyi geçti

Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Dmitriy İslamov, Rus kömür sektöründeki zararın bu yılın ilk çeyreğinde 70 milyar rubleyi (yaklaşık 872 milyon dolar) geçeceğini söyledi.

Kredi freni çekildi, bekleme dönemi başladı: İşte 100 bin TL için geri ödeme tablosu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), ihtiyaç kredilerine ilişkin son verileri açıkladı. Verilere göre, kredilerdeki artış hızı, son üç haftanın en düşük seviyesine geriledi. Tüketiciler ise, faiz oranlarındaki yükseliş nedeniyle kredi kullanmak yerine bekleme durumuna geçti. Peki, 100 bin TL’lik bir ihtiyaç kredisi için en uygun faiz oranları hangi bankalarda?

Donald Trump’ın yeni çılgın talebi : Tüm arabalardan kaldırmak istediği şey

X hesabındaki açıklamasında , start/stop teknolojisi sayesinde “arabanız her kırmızı ışıkta stop ediyor, çünkü şirketler iklim bakım ödülü almak istiyor” demesi dikkat çekici. EPA bunu geçmişte onayladı ve herkes bundan nefret ediyor, bu yüzden bunu …

TÜSİAD yöneticilerinin yurt dışı yasağı kalktı

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Arif Aras’ın dernek kurulundaki konuşmalarında kullandıkları ifadelere ilişkin yargılandıkları davada Aras ve Turan’ın yurt dışı çıkış yasağı kaldırıldı.

Sukkar Şeker’den 400 milyon TL’lik ikinci sukuk ihracı

Türkiye’nin önde gelen pancar şekeri üreticilerinden Sukkar Şeker, alternatif finansman kaynaklarını çeşitlendirme vizyonu doğrultusunda ikinci sukuk ihracını da başarıyla tamamladı. Şirket, Kuveyt Türk Yatırım aracılığıyla 13 Mayıs 2025 tarihinde 400 milyon TL tutarındaki ikinci kira sertifikası (sukuk) ihracını gerçekleştirdi. 3 ay vadeli ve katılım finans ilkelerine tamamen uygun olarak yapılandırılan ihraç, yatırımcılardan yoğun ilgi gördü.

Ekonomiye Suriyeli etkisi

Bir ülke düşünün ki, son 13 yılda ülke nüfusunun yarıdan fazlası yerlerinden olmuş. 2011’de başlayan iç savaşla birlikte Suriye’de 22.5 milyonluk nüfusun önemli bir kısmı yerinden oldu. Yaklaşık 5.5 milyon kişi ülke dışına çıktı, 7 milyon kişi de ülke içinde yer değiştirdi. Dışarı çıkanların çoğunluğu Türkiye’ye geldi. Resmi kayıtlara göre yaklaşık 3.5 milyon Suriyeli sığınmacı olarak Türkiye’ye yerleşti.