Türkiye’nin milli elektrikli hızlı trenlerinde Bursa imzası

TÜRASAŞ ve Canray Ulaşım, Milli Elektrikli Hızlı Tren Projesi’nde İşbirliği Yapıyor

TÜRASAŞ, TÜBİTAK, ASELSAN ve Bursa’daki Canray Ulaşım işbirliğiyle hayata geçirilen “Milli Elektrikli Hızlı Tren Projesi”nin gövde kaynak töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla 8 Şubat’ta TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Yüzde 65 yerlilik oranına ve saatte 225 kilometre hıza sahip ilk yerli ve milli elektrikli hızlı tren projesinin önemli paydaşlarından olan Canray Ulaşım, vagon tasarımları, tavan modülü ve raf sistemleri, koltuk arkası eğlence sistemi, aydınlatma sistemleri, kapı ve bölme duvarlarda hayalet ekran teknolojisi gibi kritik bileşenlerin üretim ve tasarım süreçlerinde yer almaktadır.

“Milli Elektrikli Hızlı Tren Projesi’nde Önemli Bir Rol Oynuyoruz”

Firmanın Genel Müdürü Yasemin Yeşilova, Canray Ulaşımın Yeşilova Grubu’nun en genç üyesi olduğunu ve yaklaşık 300 kişiye istihdam sağladığını belirtti. Yeşilova, “Raylı sistemler alanında faaliyet gösteren Canray Ulaşım olarak, milli elektrikli hızlı tren projemizde önemli bir rol oynuyoruz. Üretim ve tasarım süreçlerinde yer alarak, projenin başarıyla tamamlanmasına katkı sağlıyoruz” dedi.

“Ürünlerimiz Üretim Aşamasında”

Yeşilova, 8 Şubat’ta gerçekleştirilen gövde kaynak törenine katıldıklarını ve projenin ilerleyişinden memnuniyet duyduklarını belirtti. Tren ve ürünlerinin üretim aşamasında olduğunu dile getiren Yeşilova, “En kısa sürede yüksek hızlı trenimizi raylarda görmeyi bekliyoruz. Bu proje kapsamında vagonlarını gelecek yıl raylara indirmeyi planlıyoruz. Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda 14 hızlı tren seti üretimine katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

“Avrupa ve Amerika’ya İhracat Yapıyoruz”

Yeşilova, genç bir işletme olmalarına rağmen Avrupa ülkelerine ve Kuzey-Güney Amerika’ya ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Ayrıca, dünyanın önde gelen tren üreticileriyle işbirliği yaparak üretimlerini sürdürdüklerini vurguladı. Yeşilova, “İhracat potansiyelimizi artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hedefimiz, yurt dışındaki müşterilerimize daha kolay ulaşabilmek ve üretim tesisleri açarak global ölçekte faaliyet göstermektir” şeklinde konuştu.

Yeşilova, yurt dışında da üretim tesisleri açma planlarının olduğunu dile getirirken, Türkiye’de ise milli trenlerin partneri olarak faaliyetlerini sürdüreceklerini ve bu doğrultuda ilerleyeceklerini belirtti.

KAYNAK: AA

Related Posts

Türkiye ve Yunanistan arasında turizmde işbirliği!

Türkiye ile Yunanistan arasında turizmde işbirliğini güçlendirecek protokol imzalandı.

Küresel merkez bankalarından sürpriz hamleler: Parasal gevşemeler hızlandı

2025’in ilk yarısında dünya genelindeki birçok merkez bankası, enflasyonla mücadele sürecinde faiz indirimine yöneldi. Türkiye dahil birçok ülke parasal gevşemeye giderken, Fed faizleri sabit tuttu, Japonya ise sıkılaşmaya geçti. Ekonomik belirsizlikler merkez bankalarının adımlarını şekillendirmeye devam ediyor.

Land Rover, Defender 2026 serisini tanıttı

Land Rover, 2026 Defender serisinde hem iç hem dış tasarımı daha güçlü ve işlevsel hale getirdi. Yenilenen ön ve arka tamponlar, dumanlı lensli stop lambaları, siyah parlak jant kapakları ve ızgara detaylarıyla araç daha dinamik bir görünüm kazandı …

Türkiye’de şebekeye giren gaz miktarı yüzde 25 arttı

Türkiye’de yılın ilk yarısında şebekeye giren gaz miktarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artarak 34 milyar metreküpe ulaştı.

Bakanlıktan, dış ticaret denetimlerinde 5,9 milyar liralık ek tahakkuk ve ceza kararı

Bakanlıktan, dış ticaret denetimlerinde 5,9 milyar liralık ek tahakkuk ve ceza kararı

SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı ne kadar oldu, kaç TL? İşte 2025 Temmuz emekli maaş zammı

2025 Temmuz ayı emekli maaşı zammı belli oldu. TÜİK’in açıkladığı enflasyon verileri doğrultusunda SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 16,67 oranında zam yapıldı. Peki, SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı ne kadar oldu, kaç TL? İşte 2025 Temmuz emekli maaş zammı