Kredi freni çekildi, bekleme dönemi başladı: İşte 100 bin TL için geri ödeme tablosu

Merkez Bankası’nın Para Politikası Faiz Oranlarını Yükseltti, İhtiyaç Kredilerinde Duraksama

Merkez Bankası, fiyat istikrarını korumak amacıyla sıkı para politikası uyguluyor ve bu durum faiz oranlarının artmasına neden oluyor.

Son verilere göre, ihtiyaç kredilerinin hacmi 1 trilyon 629,55 milyon TL’ye yükseldi. Bir önceki haftaya göre 8,35 milyar TL’lik bir artış görülüyor.

Faizlerdeki artış kredi kullanım hızını azaltıyor. İhtiyaç kredilerindeki artış hızı son üç haftada en düşük seviyeye geriledi.

Vadeye Göre Faiz Oranları ve Geri Ödeme Tabloları

İhtiyaç kredisi faiz oranları vadeye göre değişiyor. Taksit sayısı arttıkça faiz oranlarının da yükseldiği görülüyor.

-12 Ay Vadeli İhtiyaç Kredisi

Kredi Tutarı: 100 bin TL

Faiz Oranı: %3,89

Aylık Taksit: 11 bin 319 TL

Toplam Geri Ödeme: 136 bin 326 TL

Net Finansman Maliyeti: %36,32

Banka: Vakıf Katılım

-24 Ay Vadeli İhtiyaç Kredisi

Kredi Tutarı: 100 bin TL

Faiz Oranı: %2,99

Aylık Taksit: 6 bin 483 TL

Toplam Geri Ödeme: 156 bin 168 TL

Net Finansman Maliyeti: %56,16

Banka: ON Dijital (Yeni Müşteri)

-36 Ay Vadeli İhtiyaç Kredisi

Kredi Tutarı: 100 bin TL

Faiz Oranı: %3,39

Aylık Taksit: 5 bin 591 TL

Toplam Geri Ödeme: 225 bin 21 TL

Net Finansman Maliyeti: %115

Banka: Denizbank

Faiz Artışı ve Bekleyen Tüketiciler

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre, ihtiyaç kredilerindeki faiz artışı tüketicilerin kredi kullanımını ertelemesine neden oluyor. Yüksek faiz oranları ve uzun vadelerle toplam geri ödeme miktarları artıyor, bu da tüketicileri tedbirli olmaya yönlendiriyor.

Tüketiciler, faizlerdeki belirsizlikler ve artan geri ödeme miktarları nedeniyle kredi kullanma kararını erteleyebilir. Bu sebeple ekonomik gelişmeler ve faiz politikaları yakından takip edilmeli.

Related Posts

Mahfi Eğilmez: Ücretlerin Tunç Kanunu ve Türkiye uygulaması

Mahfi Eğilmez: Ücretlerin Tunç Kanunu ve Türkiye uygulaması

Rus kömür sektöründeki zarar ilk çeyrekte 70 milyar rubleyi geçti

Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Dmitriy İslamov, Rus kömür sektöründeki zararın bu yılın ilk çeyreğinde 70 milyar rubleyi (yaklaşık 872 milyon dolar) geçeceğini söyledi.

Donald Trump’ın yeni çılgın talebi : Tüm arabalardan kaldırmak istediği şey

X hesabındaki açıklamasında , start/stop teknolojisi sayesinde “arabanız her kırmızı ışıkta stop ediyor, çünkü şirketler iklim bakım ödülü almak istiyor” demesi dikkat çekici. EPA bunu geçmişte onayladı ve herkes bundan nefret ediyor, bu yüzden bunu …

TÜSİAD yöneticilerinin yurt dışı yasağı kalktı

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Arif Aras’ın dernek kurulundaki konuşmalarında kullandıkları ifadelere ilişkin yargılandıkları davada Aras ve Turan’ın yurt dışı çıkış yasağı kaldırıldı.

Sukkar Şeker’den 400 milyon TL’lik ikinci sukuk ihracı

Türkiye’nin önde gelen pancar şekeri üreticilerinden Sukkar Şeker, alternatif finansman kaynaklarını çeşitlendirme vizyonu doğrultusunda ikinci sukuk ihracını da başarıyla tamamladı. Şirket, Kuveyt Türk Yatırım aracılığıyla 13 Mayıs 2025 tarihinde 400 milyon TL tutarındaki ikinci kira sertifikası (sukuk) ihracını gerçekleştirdi. 3 ay vadeli ve katılım finans ilkelerine tamamen uygun olarak yapılandırılan ihraç, yatırımcılardan yoğun ilgi gördü.

Ekonomiye Suriyeli etkisi

Bir ülke düşünün ki, son 13 yılda ülke nüfusunun yarıdan fazlası yerlerinden olmuş. 2011’de başlayan iç savaşla birlikte Suriye’de 22.5 milyonluk nüfusun önemli bir kısmı yerinden oldu. Yaklaşık 5.5 milyon kişi ülke dışına çıktı, 7 milyon kişi de ülke içinde yer değiştirdi. Dışarı çıkanların çoğunluğu Türkiye’ye geldi. Resmi kayıtlara göre yaklaşık 3.5 milyon Suriyeli sığınmacı olarak Türkiye’ye yerleşti.