Ticaret Bakanlığı, yurtdışından e-ticaret kanalıyla satın alınan ürünleri takibe aldı

Yurtdışı Alışverişte Güvenlik Endişesi: Ticaret Bakanlığı Harekete Geçti

Son günlerde, yurtdışı çıkışlı e-ticaret şirketlerinden alınan ürünlerin tüketici sağlığı ve güvenliğini tehdit ettiğine dair haberler, ulusal ve uluslararası basında yoğun bir şekilde yer bulmaya başladı.

Avrupa Birliği (AB), Kore ve İskandinav ülkeleri tarafından yapılan laboratuvar testlerinde, e-ticaret platformlarından satılan bazı ürünlerde ciddi güvenlik riskleri tespit edildi. Farklı ürün gruplarından alınan numunelerin çoğunun ürün güvenliği standartlarını karşılamadığı ortaya çıktı.

Özellikle konfeksiyon, ayakkabı, deri ve çocuk ürünleri kategorilerinde yapılan testlerde yüksek oranda kanserojen ve toksik maddeler bulunması, Türkiye’deki tüketiciler arasında endişeye yol açtı.

Yurtdışından alışveriş sitelerinden ithal edilen bazı ürünlerin Türkiye pazarında bulunabileceği ve potansiyel risk oluşturabileceği belirtiliyor.

BAKANLIK DURUMA MÜDAHALE EDİYOR

Yurtdışındaki e-ticaret sitelerinden yapılan alışverişlerin artması ve ürün güvenliği endişeleri, Ticaret Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Bakanlık, ürün güvenliğinden sorumlu diğer kurumlarla birlikte analiz ve tahlil süreçlerini yakından takip etmeye başladı.

Bakanlık ilk aşamada oyuncak ve bebek ürünleri ile birlikte yüksek risk grubunda yer alan ayakkabı, tekstil ve deri ürünlerinin güvenlik testlerini laboratuvar ortamında yapmak için seri denetimler başlattı.

AB uygulamalarında olduğu gibi, bu test ve denetimlerin sonuçları değerlendirilerek ilave tedbirler alınacak ve risk durumuna göre diğer testler ve belgelendirmeler talep edilecek.

Related Posts

SGK uzmanı kritik tarihi açıkladı: Bu tarihlerde emekli olanlar yaşadı

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, emeklilik sürecine hazırlanan vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Karakaş’a göre, yüksek emekli maaşı alabilmek için yalnızca prim gün sayısı ve çalışma süresi değil, emekli olunacak yıl ve belgelerin teslim tarihi de çok önemli.

Meyve fiyatları yüzde 200 zamlandı

Makyajlı verileriyle tepkilerin odağında olan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bile hayat pahalılığını gizleyemedi.

Muğla’yı Ziyaret Eden Yabancı Turist Sayısı Düştü

Muğla’ya gelen yabancı turist sayısı 2025’in ilk 6 ayında %5 azaldı, en büyük düşüş İngilizlerde.

Yusufeli’nde Fırtına Hayatı Olumsuz Etkiledi

Yusufeli’nde etkili fırtına, evlerin çatılarını uçurdu, iş yerlerindeki eşyaları savurdu.

Enerjide süper izin yasalaştı: Sökülen zeytinin yerine iki katı dikilecek

Enerjide ‘süper izin’ teklifi Meclis Genel Kurulu’ndan geçerek yasalaştı. Kanunla zeytinlik alanlarda kamu yararı çerçevesinde maden faaliyetlerine izin verilebilecek. Sökülen ya da taşınan zeytin ağaçlarının yerine iki katı kadar zeytin ağacı dikilecek. Enerji ve madencilikte ortalama 42 ila 48 ay arasında tamamlanan izin süreçleri 18 ay daha kısalacak. Ruhsat süreçlerinde öngörülebilirlik sağlanacak. Kamu gelirlerinde azalma olmadan sektör desteklenecek.

Qingdao’da Ticaret Fuarı Başladı

2025 Shanghai İşbirliği Örgütü Fuarı, Qingdao’da ‘Yeni Fırsatları Paylaşmak’ temasıyla açıldı.