Aile hekimleri yeniden iş bıraktı: ‘Hasta olmayan hastanın bedelini hekim ödeyecek’

Aile Hekimleri İş Bıraktı: Değişikliklere Tepki Devam Ediyor!

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ndeki son değişikliklere tepki göstermek isteyen aile hekimlerinden bir grup, iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Birlik ve Dayanışma Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Dr. Ahmet Mehlepçi, “Eylemlerimiz, hasta hasta olmayan veya hastaneye sıkça başvuran hastaların bedelini biz ödemek zorunda kalıyorsak devam edecek” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bugün başlayan iş bırakma eyleminin 5 gün boyunca süreceği belirtildi. Aile hekimleri, talepleri karşılanana kadar eylemlerine devam edeceklerini vurgularken, Mehlepçi, “Mutsuz hekimler, mutsuz ebe hemşireler, mutsuz bir halk. Senin mutsuzluğunun sorumlusu olan Memişoğlu, unutma bu tabloyu” ifadelerini kullandı.

“Ebelere Yapılan Kesinti Kabul Edilemez!”

Dr. Mehlepçi, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

  • Bu yönetmelikle ASM çalışanlarının maaşlarının artacağını söylediniz, ancak bizler doğruyu söylüyoruz. Ebe hemşire arkadaşlarımızın zaten yetersiz olan maaşlarından %15 kesinti yapılması kabul edilemez.
  • Mesleki onurumuzu ayaklar altına alamayız, iş güvencemizin vatandaşın puanlamasına bağlı olması kabul edilemez. Hastaların bilgilerini girmek için bizi zorlayan belirsiz bir platform oluşturulması onursuzluğa ve değersizleştirmeye yol açmaktadır. Buna karşı çıkmamız gerekiyor.

Related Posts

İzmir’de hava kirliliği felaket boyutunda: Her nefeste 5 kat fazla zehir!

İzmir’de Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) belirlediği sınırların çok üzerinde hava kirliliği tespit edildi.

Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner hastalığının, özellikle yaz aylarında suyla çalışan sistemlerde rahatlıkla üreyebildiğine dikkat çeken Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, özellikle yaz aylarında klima kullanılan ortamlarda üreme ve yayılma ihtimali bulunan, Lejyoner hastalığına neden olan Legionella bakterisinin bulaşma yolları, belirtileri, risk grupları ve önlenme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Hapşırma ve öksürmeyle bulaşıyor! Tedavisine hemen başlamak kritik önem taşıyor

Öksürme, hapşırma ve konuşma esnasında havaya yayılan damlacıklar yoluyla çok kolay ve çok hızlı bulaşabilen menenjit, tanı ve tedavisinde gecikildiğinde kalıcı nörolojik hasarlara hatta ölüme neden olabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Kurt, bebeklerde ve çocuklarda menenjitin önemli belirtilerini, toplumda bu tehlikeli hastalıkla ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor

Tek tüp kanla Alzheimer teşhisi: Erken tanı artık mümkün

ABD’de yapılan yeni bir araştırma, Alzheimer hastalığını erken evrede tespit edebilen bir kan testinin yüksek doğruluk oranına sahip olduğunu ortaya koydu. Bu yeni test, hastalığın erken tanısı için umut vadeden bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Felç Tedavisinde Yeni Yöntemler

Felç Tedavisinde yeni yöntemleri, felçli hastalar ve yakınları için umut olabiliyor. Robot destekli tedavi de bunlardan biri.