Çin’de Kovid-19 vakaları mevsimsel olarak artıyor

Güney Çin’deki Guangcou şehrinde düzenlenen bir toplantıda, ülkenin önde gelen bulaşıcı hastalık uzmanlarından Cong Nanşan, bahar aylarında Kovid-19 vakalarının dünyanın farklı yerlerinde olduğu gibi Çin’de de arttığına işaret etti.

Yeni Kovid-19 dalgasında vakaların artış gösterdiği mart-mayıs döneminin ardından, mayısta zirve yapması beklenen vaka sayılarının hazirandan itibaren azalması bekleniyor.

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından yayınlanan bir rapora göre, 31 Mart ile 4 Mayıs arasında soğuk algınlığı ve solunum yolu şikayetleriyle hastaneye başvuran hastalardan yapılan testlerde Kovid-19 pozitif vakaların yüzdesi yükseldi.

Nisan ayında ülke genelinde 168,508 vaka tespit edilirken, bu vakaların incelenmesi sonucunda Omicron varyantı ve XDV türevlerinden kaynaklandığı belirlendi.

Uzmanlar, vakaların büyük bir salgına yol açacak seviyede olmadığını vurgulayarak, insanlara bireysel koruyucu önlemler almayı ve semptom gösteren kişilerin hastanelere başvurmasını tavsiye ediyor.

2019’da Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkan Kovid-19 salgını, dünya çapında milyonlarca ölüme sebep olmuş ve uzun süren karantina önlemleri ekonomik ve sosyal hayatı olumsuz etkilemişti.

Related Posts

İzmir’de hava kirliliği felaket boyutunda: Her nefeste 5 kat fazla zehir!

İzmir’de Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) belirlediği sınırların çok üzerinde hava kirliliği tespit edildi.

Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner hastalığının, özellikle yaz aylarında suyla çalışan sistemlerde rahatlıkla üreyebildiğine dikkat çeken Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, özellikle yaz aylarında klima kullanılan ortamlarda üreme ve yayılma ihtimali bulunan, Lejyoner hastalığına neden olan Legionella bakterisinin bulaşma yolları, belirtileri, risk grupları ve önlenme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Hapşırma ve öksürmeyle bulaşıyor! Tedavisine hemen başlamak kritik önem taşıyor

Öksürme, hapşırma ve konuşma esnasında havaya yayılan damlacıklar yoluyla çok kolay ve çok hızlı bulaşabilen menenjit, tanı ve tedavisinde gecikildiğinde kalıcı nörolojik hasarlara hatta ölüme neden olabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Kurt, bebeklerde ve çocuklarda menenjitin önemli belirtilerini, toplumda bu tehlikeli hastalıkla ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor

Tek tüp kanla Alzheimer teşhisi: Erken tanı artık mümkün

ABD’de yapılan yeni bir araştırma, Alzheimer hastalığını erken evrede tespit edebilen bir kan testinin yüksek doğruluk oranına sahip olduğunu ortaya koydu. Bu yeni test, hastalığın erken tanısı için umut vadeden bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Felç Tedavisinde Yeni Yöntemler

Felç Tedavisinde yeni yöntemleri, felçli hastalar ve yakınları için umut olabiliyor. Robot destekli tedavi de bunlardan biri.