Ne meyve ne sebze: Bu ucuz yiyecek kanser riskini azaltıyor

Her gün bir porsiyon yoğurt yemek, sağlığınız üzerinde önemli fark yaratabilir. Özellikle genç yetişkinlerde bağırsak kanseri oranlarındaki artış dikkat çekerken, dünya genelinde bağırsak kanseri vakaları neredeyse %20 oranında artış göstermiş durumda. Vakalardaki bu artışın kesin nedeni henüz netleşmiş olmasa da, sağlıksız beslenmenin bu hastalığın gelişimine katkıda bulunan risk faktörlerinden biri olduğunu belirtiyor.

KANSERE KARŞI KORUYUCU ETKİ GÖSTERİYOR 

Son birkaç on yılda ultra işlenmiş gıdaların tüketimi artarken, bazı uzmanlar beslenme alışkanlıklarında yapılacak değişikliklerin bağırsak tümörlerinin gelişimini engellemeye yardımcı olabileceğini savunuyor. Angela Ruskin Üniversitesi’nden Onkolog ve Biyomedikal Bilimler Profesörü Justin Stebbing, yoğurdun, özellikle düzenli tüketildiğinde, agresif kanserlere karşı koruyucu etkilerinin olabileceğini öne sürüyor. Yoğurdun, günlük diyete eklenmesi kolay ve ucuz bir yöntem olarak, kolorektal kanserlere karşı koruma sağlayabileceği belirtiliyor.

Profesör Stebbing, Gut Microbes dergisinde yayımlanan yeni bir araştırmayı referans göstererek, yoğurdun düzenli olarak tüketilmesinin, “bağırsak mikrobiyomunu iyileştirerek” kanserin gelişimini engelleyebileceğini belirtti. Stebbing, yoğurdu beslenmenize dahil etmenin, bağırsak bakterilerini artırmanın ve kanser gelişme riskini azaltmanın basit bir yolu olabileceğini söyledi. Sağlıklı bağırsak bakterilerinin, güçlü bir bağışıklık sistemi için kritik olduğunu ve iltihaplanmayı engelleyerek kanser riskini azaltabileceğini vurguladı. Ancak yoğurdun sağlık yararları türüne bağlı olarak değişebilir. Özellikle eklenen şekerlerin kilo artışına neden olarak, yoğurdun anti-inflamatuar özelliklerini olumsuz etkileyebileceğini belirten Profesör Stebbing sade, tam yağlı Yunan yoğurdunun en faydalı canlı bakterileri sağladığını ekledi.

 

Related Posts

İzmir’de hava kirliliği felaket boyutunda: Her nefeste 5 kat fazla zehir!

İzmir’de Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) belirlediği sınırların çok üzerinde hava kirliliği tespit edildi.

Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner hastalığının, özellikle yaz aylarında suyla çalışan sistemlerde rahatlıkla üreyebildiğine dikkat çeken Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, özellikle yaz aylarında klima kullanılan ortamlarda üreme ve yayılma ihtimali bulunan, Lejyoner hastalığına neden olan Legionella bakterisinin bulaşma yolları, belirtileri, risk grupları ve önlenme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Hapşırma ve öksürmeyle bulaşıyor! Tedavisine hemen başlamak kritik önem taşıyor

Öksürme, hapşırma ve konuşma esnasında havaya yayılan damlacıklar yoluyla çok kolay ve çok hızlı bulaşabilen menenjit, tanı ve tedavisinde gecikildiğinde kalıcı nörolojik hasarlara hatta ölüme neden olabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Kurt, bebeklerde ve çocuklarda menenjitin önemli belirtilerini, toplumda bu tehlikeli hastalıkla ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor

Tek tüp kanla Alzheimer teşhisi: Erken tanı artık mümkün

ABD’de yapılan yeni bir araştırma, Alzheimer hastalığını erken evrede tespit edebilen bir kan testinin yüksek doğruluk oranına sahip olduğunu ortaya koydu. Bu yeni test, hastalığın erken tanısı için umut vadeden bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Felç Tedavisinde Yeni Yöntemler

Felç Tedavisinde yeni yöntemleri, felçli hastalar ve yakınları için umut olabiliyor. Robot destekli tedavi de bunlardan biri.