SGK uzmanı tarih verdi: Kademeli emeklilik düzenlemesi ne zaman çıkacak?

EYT Düzenlemesi Sonrası Kademe Emeklilik Tartışmaları

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 28 Şubat 2023’te kabul edilen EYT düzenlemesi, yurttaşların emeklilik hayallerine bir adım daha yaklaşmalarını sağladı. Bu düzenleme ile birlikte 8 Eylül 1999 ve öncesine kadar işe giren vatandaşlar, yaş şartı engelini ortadan kaldırarak erken emeklilik hakkına kavuştular.

Ancak, söz konusu tarihten sonra işe girenler için emeklilik süreleri 10 ila 15 yıl arasında ertelendi, bu durum yurttaşlar arasında adaletsizlik tartışmalarına yol açtı. Bu durumun sürdürülemez olduğunu belirten Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, kademeli emeklilik düzenlemesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

‘Kademeli Emeklilik Mutlaka Çıkacak’

Karakaş, benzer bir sürecin EYT yasası öncesinde de yaşandığını hatırlattı ve kademe emeklilik düzenlemesinin gerekliliğine dikkat çekti. Kademeli emekliliğin bir gün mutlaka hayata geçeceğini belirten Karakaş, adaletsizliklerin giderilmesi gerektiğini ve bu konunun yakın zamanda tartışılacağını dile getirdi.

‘Kademe Emeklilik İçin Tarih Belirtildi’

Karakaş, kademe düzenlemesinin 2027 yılında yapılacak genel seçimlerde belirleyici olacağını açıkladı. 4 milyondan fazla kişinin bu düzenlemeyi beklediğini belirten Karakaş, bu konunun seçimleri etkileyecek büyüklükte bir kitleye hitap ettiğini ifade etti.

‘Bütçeye Yük Bindirmeyecek’

Karakaş, kademe emeklilik düzenlemesinin EYT gibi bir yük getirmeyeceğini söyledi. Adaletli bir geçiş süreci olacağını ve sadece sigorta girişine göre kademelendirme yapılacağını belirtti. Bu düzenlemenin hükümet açısından daha kolay uygulanabilir olduğunu vurgulayan Karakaş, vatandaşların hak ettikleri emeklilik hakkına adil bir şekilde kavuşacaklarını sözlerine ekledi.

Related Posts

Bakan Kurum: 1640 binanın az hasarlı olduğunu tespit ettik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “İstanbul’da hasar tespit çalışmalarımız kapsamında şu ana kadar 18 bin 74 binayı inceledik. 16 bin 434 binanın hasarsız, 1640 binanın az hasarlı olduğunu tespit ettik” dedi.

AKP’den Kolin Termik Santraline dev ‘teşvik’ ödemesi! ‘Teşvik değil servet transferi’

Soma Kolin Termik Santrali’ne yapılan teşvik ödemeleri, 2025’te büyük bir artış gösterdi. CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, AKP’nin bu yıl şirkete ödediği teşviklerin bir önceki yıla göre katlandığını belirtti. Yavuzyılmaz, artan ödemeleri “servet transferi” olarak nitelendirdi.

‘Borç yiyenler kesesinden yer’

Ekonomist Mahfi Eğilmez, “Türkiye artık borçlanarak büyümenin sınırına gelip dayanmış durumda. Artık alınan borçlar yeni bir kaynak girişi sağlamak yerine eski borçların kapatılmasında kullanılıyor. Bir süre sonra eski borçların kapatılmasına da yetmeyecek” dedi.

TOBB Başkanı’ndan Türkiye ekonomisi açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Geçen sene ülke milli gelirimiz 1,3 trilyon dolara ulaşarak rekor kırdı. Küresel mal ihracatından aldığımız pay yüzde 1,08’e, hizmet ihracatından ise yüzde 1,3’e yükselerek tarihinin en yüksek seviyelerine çıktı.” dedi.

Bulgaristan’da euroya geçiş öncesi konut fiyatları hızla artıyor

Euroya geçiş süreci ve düşük faiz oranları, Bulgaristan’da konut fiyatlarının hızla artmasına sebep oldu.

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir