Tıp tarihine geçecek ameliyat: Bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı

Çiftin Bebeğinin Boynundaki Tümör Başarılı Operasyonla Çıkarıldı

Mustafa ve Fatma Kara çifti, erkek bebeklerinin doğumu için Kütahya Şehir Hastanesine başvurdu. Acil operasyon doğumla sonuçlandı ve sezaryenle dünyaya gelen bebekte boynundaki tümör keşfedildi.

Yoğun bakım ünitesine alınan bebek, bir hafta sonra, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin İlhan önderliğinde Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Aydın ile bir ekip tarafından ameliyat edilerek, boynundaki 445 gram ağırlığındaki tümörden başarıyla kurtarıldı.

“TIP LİTERATÜRÜNE GEÇECEK BİR OPERASYON”

Prof. Dr. Aydın, yaptığı açıklamada, hastanede bir ilk olan bu acil ameliyatın başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini vurguladı. Bebeğin yaşama şansının olmadığı durumda, acil olarak sezaryen ameliyatının gerçekleştirildiği belirtildi.

Bebeğin hikayesinde önemli bir dönemeç olan ameliyat sonrası boynundaki tümörün çıkarıldığını ifade eden Aydın, “Yaptığımız başarılı operasyonla bebeğin solunum yolları açıldı ve rahat bir nefes almaya başladı. Bu operasyon dünya genelinde oldukça nadir rastlanan bir durum ve tıp literatürüne geçecek nitelikte.” açıklamasında bulundu.

Mehmet Eymen adı verilen bebek annesi Fatma Kara’nın da mutluluğunu beraberinde getirdi. Kara, tümörün alınmasıyla birlikte büyük bir sevinç yaşadıklarını belirtti.

Related Posts

İzmir’de hava kirliliği felaket boyutunda: Her nefeste 5 kat fazla zehir!

İzmir’de Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) belirlediği sınırların çok üzerinde hava kirliliği tespit edildi.

Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner hastalığının, özellikle yaz aylarında suyla çalışan sistemlerde rahatlıkla üreyebildiğine dikkat çeken Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, özellikle yaz aylarında klima kullanılan ortamlarda üreme ve yayılma ihtimali bulunan, Lejyoner hastalığına neden olan Legionella bakterisinin bulaşma yolları, belirtileri, risk grupları ve önlenme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Hapşırma ve öksürmeyle bulaşıyor! Tedavisine hemen başlamak kritik önem taşıyor

Öksürme, hapşırma ve konuşma esnasında havaya yayılan damlacıklar yoluyla çok kolay ve çok hızlı bulaşabilen menenjit, tanı ve tedavisinde gecikildiğinde kalıcı nörolojik hasarlara hatta ölüme neden olabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Kurt, bebeklerde ve çocuklarda menenjitin önemli belirtilerini, toplumda bu tehlikeli hastalıkla ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor

Dijital yorgunluk sadece gözleri değil, tüm vücut sistemlerini etkiliyor

Tek tüp kanla Alzheimer teşhisi: Erken tanı artık mümkün

ABD’de yapılan yeni bir araştırma, Alzheimer hastalığını erken evrede tespit edebilen bir kan testinin yüksek doğruluk oranına sahip olduğunu ortaya koydu. Bu yeni test, hastalığın erken tanısı için umut vadeden bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Felç Tedavisinde Yeni Yöntemler

Felç Tedavisinde yeni yöntemleri, felçli hastalar ve yakınları için umut olabiliyor. Robot destekli tedavi de bunlardan biri.