Türkiye’nin milli elektrikli hızlı trenlerinde Bursa imzası

TÜRASAŞ ve Canray Ulaşım, Milli Elektrikli Hızlı Tren Projesi’nde İşbirliği Yapıyor

TÜRASAŞ, TÜBİTAK, ASELSAN ve Bursa’daki Canray Ulaşım işbirliğiyle hayata geçirilen “Milli Elektrikli Hızlı Tren Projesi”nin gövde kaynak töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla 8 Şubat’ta TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Yüzde 65 yerlilik oranına ve saatte 225 kilometre hıza sahip ilk yerli ve milli elektrikli hızlı tren projesinin önemli paydaşlarından olan Canray Ulaşım, vagon tasarımları, tavan modülü ve raf sistemleri, koltuk arkası eğlence sistemi, aydınlatma sistemleri, kapı ve bölme duvarlarda hayalet ekran teknolojisi gibi kritik bileşenlerin üretim ve tasarım süreçlerinde yer almaktadır.

“Milli Elektrikli Hızlı Tren Projesi’nde Önemli Bir Rol Oynuyoruz”

Firmanın Genel Müdürü Yasemin Yeşilova, Canray Ulaşımın Yeşilova Grubu’nun en genç üyesi olduğunu ve yaklaşık 300 kişiye istihdam sağladığını belirtti. Yeşilova, “Raylı sistemler alanında faaliyet gösteren Canray Ulaşım olarak, milli elektrikli hızlı tren projemizde önemli bir rol oynuyoruz. Üretim ve tasarım süreçlerinde yer alarak, projenin başarıyla tamamlanmasına katkı sağlıyoruz” dedi.

“Ürünlerimiz Üretim Aşamasında”

Yeşilova, 8 Şubat’ta gerçekleştirilen gövde kaynak törenine katıldıklarını ve projenin ilerleyişinden memnuniyet duyduklarını belirtti. Tren ve ürünlerinin üretim aşamasında olduğunu dile getiren Yeşilova, “En kısa sürede yüksek hızlı trenimizi raylarda görmeyi bekliyoruz. Bu proje kapsamında vagonlarını gelecek yıl raylara indirmeyi planlıyoruz. Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda 14 hızlı tren seti üretimine katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

“Avrupa ve Amerika’ya İhracat Yapıyoruz”

Yeşilova, genç bir işletme olmalarına rağmen Avrupa ülkelerine ve Kuzey-Güney Amerika’ya ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Ayrıca, dünyanın önde gelen tren üreticileriyle işbirliği yaparak üretimlerini sürdürdüklerini vurguladı. Yeşilova, “İhracat potansiyelimizi artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hedefimiz, yurt dışındaki müşterilerimize daha kolay ulaşabilmek ve üretim tesisleri açarak global ölçekte faaliyet göstermektir” şeklinde konuştu.

Yeşilova, yurt dışında da üretim tesisleri açma planlarının olduğunu dile getirirken, Türkiye’de ise milli trenlerin partneri olarak faaliyetlerini sürdüreceklerini ve bu doğrultuda ilerleyeceklerini belirtti.

KAYNAK: AA

Related Posts

Akaryakıtta tabela değişti!

Brent petrol ve döviz kurundaki hareketlenme akaryakıt fiyatlarını da yakından etkiliyor. Dalgalanmalar akaryakıta indirim ve zam olarak yansırken, otogaza 1 lira 20 kuruş indirim geldi. İndirim bu sabah tabelaya yansırken, yeni bir indirim haberi …

n11’in satışına onay çıktı! Yeni sahibi belli oldu

Rekabet Kurulu n11’in satışına onay verdi. Şirketin yeni sahibi DMSF Holding oldu.

Av sezonu sona erdi

Trabzon’da av sezonunun sona ermesiyle tezgahlarda, olta ve küçük kayık balıkçılığı ürünleri yer aldı. En çok rağbeti ise istavrit, mezgit, barbun ve somon gördü.

Çekya ekonomisyinde 7 yıl sonra bir ilk

Çekya’da yıllık enflasyon oranı, Nisan 2025 itibarıyla yüzde 1,8 seviyesine düşerek son yedi yılın en düşük seviyesini gördü. Mart ayında yüzde 2,7 olarak ölçülen enflasyonun, piyasa beklentisi olan yüzde 2,1’in de altında kalması dikkat çekti …

Anneler Günü’ne özel müjde! 700 TL hesaplara yatacak

Anneler Günü yaklaşırken Türkiye’deki milyonlarca kadını ilgilendiren dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Anneler Gününe özel kampanya ile belirli kişilere 700 TL’ye varan hediye verilecek

Ünlü ayakkabı markası satılıyor

Dünyaca ünlü ayakkabı markası Skechers, özel sermaye şirketi 3G Capital’in satın alma teklifini kabul etti. Anlaşmaya göre 3G Capital, Skechers hisseleri için hisse başına 63 dolar nakit ödeme yapacak. Bu teklif, şirketin borsa değerine kıyasla yaklaşık yüzde 30’luk bir prim anlamına geliyor.